Hva er lokalmat?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer
Bilde

Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

   Hva er lokalmat?

Det er mange meninger om lokalmat og hvilke kriterier en vare må ha for å gå under denne definisjonen. Når vi i ASKO Servering snakker om lokalmat definerer vi sortimentet vårt ut i fra Matmerk sin definisjon. Den lyder slik:

 

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» 

-matmerk.no

 

   Hvorfor skal du satse på lokalmat?
Lokale produkter gir en forankring i nærmiljøet og gir tilknytning til området rundt bedriften din. Dette er positiv både for lokalbefolkningen, men også for turister som ønsker å oppleve nærmiljøet. Lokalmat kan også være en unik mulighet til å differensiere seg fra konkurrentene dine på. Mange av produktene er unike og vil gi kundene dine en opplevelse de ikke kunne fått andre steder. 

Norske forbrukere ønsker mer lokalmat og de er villige til å betale litt mer for dette. Så mange som 7 av 10 nordmenn sier at dersom det er lokalmat på menyen er de villige til å betale litt mer.

 

   1100 matgleder
Vi tilbyr flere enn 1100 produkter og vårt sortiment utvikler seg stadig. Vær allikevel klar over at dette er en varegruppe som baserer seg på produksjonskapasitet og lokal tilgang på varer. Det kan derfor periodevis være svingninger i sortiment.
Fullstendig sortiment vil du alltid finne her i vår netthandel. Vi lanserer også fortløpende inspirasjonssider her  på askoservering.no hvor vi vil fortelle deg historien bak produktene og gi deg inspirasjon til å prøve nye produkter og oppskrifter.

 

Under finner du et utvalg av våre lokalmatprodukter. 


Artikkelbilde Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

Artikkelbilde Nytt og spennende for noen. En selvfølge for andre.

Velkommen til det fargerike og smakfulle mezekjøkkenet! Meze er Midtøstens tapas. Det er enkelt, velsmakende, raskt å tilberede og ofte vegetarisk. Se hva vi har å vise deg! Hilsen Slåtto og Sevan.

Artikkelbilde CarePacks hjelper deg over kneika

Klokka nærmer seg to. Ventilasjonsanlegget suser svakt. Et sukk går gjennom kontorlandskapet. Lyden av fallende blodsukker og nervebaner som allerede er fylt til randen med koffein. Av tunge hoder som møter veggen.

Artikkelbilde Oatly har funnet opp havredrikken som skummer og smaker godt

Så du er barista? Så hyggelig. Vi er selskapet som fant opp havredrikken. Det er også ganske hyggelig. Nå har vi klart å lage en havredrikk du kan skumme, og som smaker helt fantastisk i kaffen.

Artikkelbilde Grønnere produkt fra JÆDER

Med 125års erfaring i kjøttforedlingsbransjen, er JÆDER en særdeles tradisjonsrik og kvalitetsbevisst leverandør av utsøkte kjøttvarer. I tillegg er vi en stolt leverandør av plantebaserte produkt.