Saus i pose
Slåtto startet med pizza allerede i 1980, og har siden den gang vært en av våre viktigste fokusområder. Sortimentet er bredt - med alt du trenger av bunner, glutenfritt, garnityr og en rekke oppskrifter og konsepter.
Les videre for å lære mer om pizzasaus og for noen oppskrifter som du kan bruke i ditt pizzakjøkken.
Gå inn på vår nettside www.slåtto.no for mer informasjon om våre produkter.
Slåtto pizzasaus
I Slåttos rikholdige pizzasortiment inngår selvsagt også pizzasaus
Pizzasausen er en særdeles viktig bestanddel på enhver pizza. Selv om pizza uten tomatsaus (white base) har fått stadig mer utbredelse er det fremdeles den tomatbaserte sausen som dominerer menyene.
Begge våre pizzasauser er ukrydret og av typen 14/16 brix – dvs i praksis si at tørrstoffinnholdet gjør sausen relativt konsentrert og at den kan/bør spes ut før bruk.
I dag inneholder vårt sortiment disse to pizzasausene:
Art nr |
Varenavn |
EPD nr |
emballasje |
140 |
Pizzasaus 14/16 brix 6 x 4,15kg box |
682260 |
kartong |
145 |
Pizzasaus 14/16 brix 5x3kg pose/bag |
5815832 |
kartong |
Rene tomatsauser som base
I og med at det er rene tomatsauser kan de også brukes som base for de aller fleste tomatbaserte sauser/retter – som ratatouille, (basert på SUCO stir-fry grønnsaker), indiskinspirerte retter og pastasauser.
Forskjellen på de to pizzasausene er – utenom selve emballasjen – at sausen i pose er noe søtere og trenger lite eller ingen tilsetning av sukker for å runde av smaken, mens den litt skarpere tomatsmaken på sausen i hermetikkboks vil de aller fleste foretrekke å runde av med litt sukker. Med utgangspunkt i vårt populære Slåtto pizzakrydder er det fullt mulig å lage to nesten identiske sauser, men for å få dette til må de krydres litt forskjellig (se oppskriftsforslag lenger ned)
Italiensk og amerikansk saus
Skal man lage en italiensk pizzasaus/pastasaus kan sausen i pose være et veldig godt utgangspunkt.
For en mer amerikansk preget pizzasaus og for indiskinspirerte sauser kan saus i boks være et godt valg.
Hermetisk boks eller pose, ulike fordeler
Dersom vi ser på hva forskjellene i emballasje innebærer kan det listes opp slik:
Fordel med emballasjen på saus i pose/bag ligger først og fremst i to forhold
- Kartongvekten på 15 kg er nesten 10 kg mindre enn på saus i boks, noe som gjør håndteringen enklere.
- Mengden avfall er betydelig mindre – både i vekt og volum.
Fordelen med saus i boks er at:
- Det er svært lang holdbarhet på begge produkter, men den er noe lengre på boks enn posen.
- Boksen er enklere å tømme
- Boksen kan enkelt brukes som «mål» når sausen skal spes 50-100% (1/2 eller 1/1 boks med vann til en boks med saus)
Oppskrift
Ingrediensene blandes sammen og settes på kjøl natten over slik at smak og konsistens får tid til å utvikle seg. Sausen blir tykkere og mer geléaktig etter å ha stått noen timer, den kan da røres om til flytende konsistens og/eller spes ut til ønsket tykkelse/konsistens. For en litt mer smidig og glatt saus kan det være en god løsning å tilsette ca 2 dl olje, bruk gjerne Slåttos Albasaus.
Denne oppskriften gir en flott grunnsaus som kan brukes slik den er med meget godt resultat, men den tåler også å bli tilsatt ytterligere krydder etc for de som ønsker å sette sitt spesielle preg på sin saus.
NB alle disse oppskriftene kan videreutvikles etter egen smak og ønske.
Gå inn på vår nettside for mer informasjon om Slåtto og våre produkter www.slåtto.no
Ta kontakt med oss for å finne ut hva som passer ditt kjøkken!
Mvh.Slåtto