Rørosmeieriet tilbyr økologiske meieriprodukter av høy kvalitet med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene. De har som mål å være Norges fremste økologiske meieri, og vil i 2019 åpne et opplevelsmeieri som kan på Røros. Her er målet å ta imot tusenvis av gjester for å styrke den lokale forankringen som meieriet har. Rørosmeieriet produserer heløkologiske meieriprodukter av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon. Norsk økologisk mjølk er deres hovedråvare. I dag tilføres også mye melk fra flatbygdene på Østlandet og i Trøndelag, men det lille meieriet på fjellet har et strategisk ønske om mest mulig lokale råvarer og jobber med å få opp den økologiske melkeproduksjonen i Røros-traktene.
Tine avdeling Røros drev meieriet i flere år, før det ble vedtatt nedlagt i 2000. Da gikk fire av de ansatte sammen om å starte Rørosmeieriet AS. Sammen satte de seg tre ambisiøse mål: Å bruke all tilgjengelig økomelk fra Rørostraktene i produksjonen sin, få flere ansatte enn de 10 årsverkene meieriet hadde da Tine la ned avdelingen sin og skape god, økonomisk og bærekraftig drift med utbytte til eierne. De fire gründerne var de eneste som jobbet på Rørosmeieriet i starten og fylte alle rollene selv. Etter hardt arbeid, dugnadsarbeid og våkenetter, begynte endelig pilene å peke oppover i 2009. I dag har de nasjonal distribusjon gjennom blant annet ASKO og er cirka 35 ansatte.
Rørostraktene er en region med sterke mattradisjoner som Rørosmeieriet strekker seg langt for å ivareta. Flere av oppskriftene de bruker er eldre enn kunstgjødsel og sprøytemidler, og derfor mener de den beste og mest naturtro råvare er økologisk. Med økologiske råvarer har de det beste utgangspunktet for å lage kvalitetsprodukter. I produksjonen vår legger vi også til grunn at økologiske råvarer fortjener en mest mulig skånsom behandling, og at skånsomme produksjonsmetoder gir en kvalitet som ivaretar mest mulig av råvarens opprinnelige egenskaper. Rørosmeieriet har et bredt utvalg produkter; cottage cheese, fløte, søtmjølk, laktosefri mjølk, rømme, smør og yoghurt. Produktene bærer Debios Ø-merke og er merket RØROSMAT®. Flere produkter er tildelt Spesialitetsmerke og Tjukkmjølk og Skjørost har Beskyttet Betegnelse. Røros Smør, Røros Rømme og Cottage Cheese har vunnet i Det Norske Måltid.
På campingplasser og overnattingssteder er høy hygienestandard en av de viktigste faktorene for å få gjestene til å trives og komme tilbake.
Vi ser frem mot varmere tider og setter stemningen med hele tre nye kuleis-smaker fra Kremen av iskrem. En favoritt vender tilbake, og to suksesser fra småisdisken er nå blitt til kuleis!
Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby dere som kunder å kjøpe disse varene. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.
Klokk & Co er et familiebryggeri som drives av Kristine Lund og Leif Klokk. De blir hyppig omtalt som best på alkoholfritt øl i Norge. De har nå fire alkoholfrie øl i porteføljen, som kan bestilles gjennom ASKO.
Flere velger alkoholfritt når de er ute og spiser. Vi har gode varianter innen alkoholfri vin, alkoholfritt juleøl og fruktmoster på lager.